Over ons

Nomi Schipper:

Na mijn afstuderen in 1994 ben ik 2 jaar werkzaam geweest als waarneemster in een eerstelijns praktijk in Brabant.  Na onze verhuizing naar Noord-Holland in 1996 ben ik begonnen als verloskundige in het Westfriesgasthuis te Hoorn. In januari 2013 besloot ik mij meer te gaan verdiepen in de multidisciplinaire vaardigheidstrainingen in de verloskunde als mede reanimatietrainingen. Voor verschillende organisaties, zoals kraamzorg organisaties, ambulancezorg en ziekenhuizen, heb ik trainingen en scholingen opgezet en gegeven. Tevens ben ik gastdocent aan de Academie voor Ambulancezorg in Harderwijk. Naast het lesgeven ben ik werkzaam als klinisch verloskundige in het Noordwestziekenhuisgroep te Den Helder. 

             Ellen van den Berg:

In 1999 heb ik mijn diploma verloskunde behaald. Hierna heb ik zowel eerste- als tweedelijns ervaring opgedaan. Op dit moment beoefen ik de verloskunde in de tweedelijn. Enkele jaren geleden vroeg Nomi mij of ik haar wilde helpen bij de door haar opgezette trainingen 'acute verloskunde' aan kraamverzorgenden en eerstelijns verloskundigen. Op dat moment was dat totaal nieuw en ook spannend voor mij maar heb ik ja gezegd. Nu, een aantal jaren en vele trainingen later, kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat ik ja heb gezegd.  Ik geniet eigenlijk van elke training. En ik hoop samen met mijn fijne en kundige collega's van TOV Verloskunde nog heel veel van dit soort trainingen te mogen verzorgen.

Vanesca Tol:

Na mijn diplomering als verloskundige in 2003 heb ik een zomer waargenomen in de eerste lijn van Alkmaar. Hierna ben ik aangenomen in Westfries Gasthuis in Hoorn (N-H), waar ik nog steeds werkzaam ben als klinisch verloskundige. Nomi heeft mij gevraagd om samen met haar de training Neonatal Life Support te verzorgen binnen het Westfries Gasthuis, zo ben ik in het lesgeven/ trainen gerold. Hierop volgde het verzorgen van de calamiteitentraining voor gynaecologen, verloskundigen en verpleegkundigen werkzaam op de afdeling verloskunde. Het werd duidelijk dat lesgeven en trainingen verzorgen prima bij mij past. In het ziekenhuis ben ik inmiddels actief bij transmurale trainingen en heb ik helpen opzetten van een ziekenhuisbrede training voor de NLS. Ook ik ben, net als Ellen, gevraagd door Nomi om bij een kraamzorgbureau de acute training voor kraamverzorgsters te verzorgen. Het trainen van kraamverzorgsters samen met de verloskundigen uit hun eigen regio is een gouden combinatie. Het trainen van de communicatie, de samenwerking en het praktisch handelen in één training geeft mooie resultaten!  Samen met Nomi en Ellen geef ik les op de Ambulance Academie. Zo interessant al die verschillende beroepen in de zorg maar allemaal bezig in of met verloskunde. Al die verschillende beroepen, groepen en mensen om te trainen geven mij bakken met energie en de motivatie om hier nog meer mee te doen. En hoe leuk is het om met twee top collega's dit te mogen doen, ik hoop dat we met veel plezier nog veel trainingen mogen geven.