6 november Hilversum training BLS en NLS

Speciaal voor verloskundigen verzorgen we een gecombineerde reanimatietraining BLS en NLS. 

Hier enige informatie over de twee onderdelen van de training.

BLS

De basiscursus reanimatie van de volwassene noemen we ook wel BLS (basic life support).

Tijdens de BLS leren we je reanimeren. We verwachten niet dat je al iets weet over reanimeren. We beginnen gewoon bij het begin. 

We gaan stap voor stap door de reanimatie heen. We doen dit volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. 

Wanneer je klaar bent met de training, weet je wat je moet doen wanneer iemand een circulatiestilstand (hartstilstand) krijgt. Het inzetten van jouw kennis en kunde bij iemand die een circulatiestilstand heeft, vergroot de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk. Snel starten met reanimeren en kwalitatief goed reanimeren leveren hier namelijk een belangrijke bijdrage aan. 

NLS

Daarnaast trainen we ook de NLS (neonatal life support) uitgebreid. We trainen dit volgens de richtlijn van de KNOV en de Nederlandse Reanimatie Raad. 

We gaan rustig door alle stappen heen en we laten je o.a. oefenen met een larynxmasker. Er is veel ruimte om al je vragen te stellen en je vaardigheden te oefenen. 

Voorafgaand aan de training wordt er een e-learning beschikbaar gesteld zodat je je voor kunt bereiden.

Doel van de training

Voor de BLS: herkennen van een circulatiestilstand, leren snel alarmeren, leren hoe je borstcompressies en beademingen moet geven, leren hoe je een AED gebruikt en je zelfvertrouwen in deze situatie geven of vergroten. 

Voor de NLS: algoritme van de NLS kennen en kunnen uitvoeren, leren snel alarmeren, weten wat te doen wanneer de inflatiebeademingen niet lukken en uiteraard ook je zelfvertrouwen tijdens de reanimatie van een pasgeborene vergroten. 

Voor wie: verloskundigen (in opleiding). 

NB: je moet tijdens het reanimeren op je knieën kunnen zitten en borstcompressies kunnen geven. Het is dus wel van belang dat je dit lichamelijk kunt. 

Het kan zijn dat er tijdens het onderdeel BLS deelnemers meedoen die geen verloskundige zijn. Deze training is namelijk voor iedereen toegankelijk. Bij de NLS zullen alleen verloskundigen (in opleiding) aanwezig zijn.

Certificaat: wanneer je de BLS training met succes volbrengt, ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad. Je bent dan 1 jaar gecertificeerd hulpverlener. Wil je een geldig certificaat behouden dan kun je na een jaar een opfriscursus volgen. 

We raden het aan om je vaardigheden periodiek op te frissen. Doe je geen opfriscursus dan vervalt je certificaat maar mag je natuurlijk wel altijd reanimeren wanneer dit noodzakelijk is. Laat dat duidelijk zijn ;-)

Accreditatie: accreditatie wordt aangevraagd bij de KNOV.

Kosten: 100 euro. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling. Wanneer je via onze webshop een training bestelt, betaal je 1 euro servicekosten voor de iDEAL-transactie.

Ben je aanvullend verzekerd dan kun je mogelijk je inschrijfgeld voor het onderdeel BLS (50 euro) terugkrijgen van je verzekeraar. Wil je hier gebruik van maken dan moet je dat zelf via je verzekeraar regelen.

Er is tijdens de training koffie/thee/water en wat lekkers.